HEPA filters
Voor kleine en grote ruimtes
Door experts geselecteerd
Direct te verkrijgen

Stille luchtreiniger

Op zoek naar een stille luchtreiniger voor in de slaapkamer of voor op kantoor? Met luchtreinigers die onopgemerkt de lucht in de ruimte om je heen filteren, blijft jouw nachtrust gezond en de concentratie van medewerkers op de vloer ongestoord. Klimaatapparatuur.nl heeft voor mensen die behoefte hebben aan geruisloze luchtzuiveraars een selectie met stille apparaten.

Beste stille luchtreinigers

Welk geluidsniveau wordt aangeraden voor stille ruimtes?

De meeste luchtreinigers hebben meerdere standen, waardoor de apparaten verschillende geluidsniveaus bereiken. De hardste stand van een luchtreiniger is het meest effectief. Om een betrouwbaar beeld te krijgen van de geluidsniveaus, geven wij daarom aan wat het maximale geluidsniveau is van de luchtreinigers. Is het maximale niveau alsnog te hoog? Houd in gedachte dat de luchtreinigers zachtere standen hebben en dus ook minder geluid produceren zodra je kiest voor een rustigere stand. De geselecteerde stille luchtreinigers geselecteerd door Klimaatapparatuur bereiken een geluidsniveau tot maximaal 50 decibel.

In onderstaande tabel geeft Alpine aan waar 10, 20 en 30 decibel mee vergelijkbaar is.

Aantal decibel

Geluid

Voorbeeld geluid 

10

Onmerkbaar

Papier dat valt

20

Erg stil

Studieruimte op een school

30

Te horen

Gefluister

Kleine luchtreinigers produceren het minste geluid

De kleinste formaten luchtreinigers maken het minste geluid, daar staat tegenover dat de grotere apparaten geschikter zijn voor omvangrijkere ruimtes. Houd bij het kiezen van stille luchtreinigers, dus ook rekening met oppervlakte die gereinigd moet worden. Je kunt in plaats van een grote luchtzuiveraar bijvoorbeeld ook twee kleine luchtreinigersaanzetten op een lage stand. Lees op de pagina kleine luchtreinigers meer over de compactere apparaten.

HEPA filters
Voor kleine en grote ruimtes
Door experts geselecteerd
Direct te verkrijgen