HEPA filters
Voor kleine en grote ruimtes
Door experts geselecteerd
Direct te verkrijgen

Luchtreiniger woonkamer

Ben jij ook op zoek naar een luchtreiniger voor in je woonkamer? Geniet thuis van het comfort van een aangename leefomgeving. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste luchtreinigers voor in jouw woonkamer.

Luchtreinigers 

Tips bij het kopen van luchtreiniger voor in de woonkamer

Voordat je over gaat op de aanschaf van een luchtreiniger, is het verstandig voor jezelf om duidelijk waarom je een luchtreiniger wil kopen. Wil je een luchtreiniger vanwege een allergie, heb je een grote stoffige woonkamer of ben je gesteld op weinig omgevingsgeluid? Maak je keuze voor de woonkamer op basis van deze factoren en laat je niet alleen verleiden om te gaan voor de goedkopere variant. Op lange termijn heb je veel meer profijt van een weloverwogen keuze en gaat de investering in een goede luchtreiniger zich uitbetalen. 

1. Stille luchtreiniger

In de woonkamer praat je vaak met andere mensen of ben je met het gezin samen. Maar wellicht ben je alleen tv aan het kijken of speel je een potje schaken met je partner. Het is de centrale plek in je woning, dus vaak de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Kan jij genieten van klassieke muziek of wil je het journaal kijken zonder dat daar ruis doorheen gaat? Dan kan je het beste kiezen voor een luchtreiniger die minimaal geluid maakt. Ben je in de woonkamer vaak met het gezin bestaand uit spelende kinderen of je vrienden die voetbal komen kijken? Dan is het geluid minder belangrijk en liggen je eisen wellicht op een ander gebied.

Let op het aantal decibel dat het apparatuur produceert

Luchtreinigers met een laag geluidsniveaus variëren sterk. 0 dB is het zachtst hoorbare geluid voor het menselijk oor. Apparaten die onder de 20 dB produceren worden als stille luchtreinigers beschouwd. Houd dit in het achterhoofd als je de eigenschappen van luchtreiniger bekijkt en verschillende modellen vergelijkt. 

2. Meerdere luchtreinigers in de woonkamer

Bij het plaatsen van meerdere luchtreinigers in je woonkamer, zijn er een aantal dingen die je in overweging kan nemen. De locatie van de luchtreinigers is van belang, dit is nuttig voor de optimale luchtcirculatie. Daarnaast moeten de luchtreinigers niet te dicht op meubels of andere obstakels komen te staan.

Luchtreinigers met ventilator en verwarming 

Je hebt luchtreinigers met en zonder ventilator. Het voordeel van luchtreinigers met ventilator is over het algemeen dat ze krachtiger en effectiever zijn. De ventilator zorgt ervoor dat de lucht sneller gecirculeerd kan worden. Het voordeel van de luchtreinigers zonder ventilator is weer dat ze stil zijn.  

Voor een luchtreiniger in je woonkamer is het handig om te kiezen voor één die een ventilator en verwarming heeft, omdat in de woonkamer over het algemeen veel activiteit plaats vindt, vooral bij gezinnen. In die situaties wil je dat de lucht snel gereinigd wordt. Daarbij is het ontzettend handig om met de verwarming de kamertemperatuur snel te kunnen verhogen in de uren dat mensen thuis zijn. Niet alleen is dat heel comfortabel, maar is het ook energiebesparend en duurzaam. De centrale verwarming hoeft niet voor langere tijd aan te staan, maar er kan in avonduren even gebruik gemaakt worden van de verwarming van de luchtreiniger.  

Luchtreinigers die luchtkwaliteit van de huiskamer meten (luchtkwaliteitssensor) 

Sommige luchtreinigers hebben een ingebouwde luchtkwaliteitssensor. Deze is natuurlijk handig voor het meten van de luchtkwaliteit, zodat je hier het gebruik van je luchtreiniger af kan stemmen. Het regelmatig meten van de luchtkwaliteit in je woning, maakt je automatisch een stuk bewuster van de luchtkwaliteit in je leefruimte. Luchtvervuiling kan je meestal niet zien of ruiken, daarom heb je een meetinstrument nodig. Door een luchtkwaliteitssensor te gebruiken, word je op tijd gewaarschuwd voor vervuiling in de lucht. Denk hierbij aan een te grote concentratie van fijnstof, allergenen of schadelijke gassen. Zo kan je makkelijk bijhouden wanneer de luchtkwaliteit in huis het beste is of wanneer er bijvoorbeeld meer sprake is van pollen of huisstofmijt in de lucht.  

HEPA filters
Voor kleine en grote ruimtes
Door experts geselecteerd
Direct te verkrijgen