HEPA filters
Voor kleine en grote ruimtes
Door experts geselecteerd
Direct te verkrijgen

Luchtreiniger voor in huis kopen

Maak met een luchtreiniger je huis tot een ware oase. Geniet van een gezond en comfortabel leefklimaat, waar jij en je gezin kunnen leven. Een luchtreiniger is een toevoeging in jouw huis, waar je na verloop van tijd niet meer zonder kan. Vind je het moeilijk om een keuze te maken uit het grote aanbod? Wij hebben een selectie gemaakt van de beste luchtreinigers die jij het beste kan kopen voor in huis.

Luchtreinigers voor in huis

Waar in huis kan je het beste een luchtreiniger plaatsen?

De beste plek om een luchtreiniger in huis te plaatsen, is altijd in de buurt van de bron van verontreiniging of onaangename geur. Daarbij is het belangrijk dat op deze plekken de lucht voldoende kan circuleren, zodat de luchtreiniger zijn werk kan doen. Let daarbij op het vermogen van de luchtreiniger en dat deze de capaciteit heeft om de ruimte voldoende te reinigen in de gewenste tijd.

De belangrijkste plekken zijn: de slaapkamer, de woonkamer, de kelder, de keuken en de kantoorruimte. De slaapkamer is een veel gebruikte plek. De reden dat je in je slaapkamer de beste luchtkwaliteit wil, is omdat je hier de meeste uren doorbrengt en het bijdraagt aan je slaapkwaliteit. Een luchtreiniger in de woonkamer is de tweede belangrijkste plek. Dit komt omdat hier meestal veel gezinsactiviteiten plaatsvinden. Voor het verbeteren van de algemene luchtkwaliteit in de keuken, is het verstandig om een luchtreiniger te plaatsen in de buurt waar er veel gekookt wordt. In de keuken heb je vaak last van kookdampen en sterke etensgeuren. Mocht je een kelder hebben, kan een luchtreiniger helpen om schimmels, vocht en anderen onaangename geuren helpen te verwijderen. Voor het geval dat je veel vanuit huis werkt, dan is het handig om een luchtreiniger te plaatsen in je kantoor. Een goede luchtkwaliteit en voldoende circulatie en toevoer van zuurstof is bevorderlijk voor het concentratievermogen  

Wat zijn de beste luchtreinigers voor in huis?

In huis wil je natuurlijk een luchtreiniger die past bij jouw leefstijl. Ben jij bijvoorbeeld iemand die houdt van koken? Dan is het slim om een luchtreiniger in je keuken neer te zetten die op een hoge stand lucht kan filteren. Of studeer je en zit je daardoor veel opgesloten in een kamer? Dan is een stille luchtreiniger ideaal om je concentratie te houden. Een aantal luchtreinigers die populair zijn voor in huis zijn: HEPA-luchtreinigers, Koolstof- en HEPA-combinatieluchtreinigers, ionisatie luchtreinigers, UV-C luchtreinigers en luchtreinigers met SMART-functionaliteiten.  

Hoeveel kost het om een luchtreiniger thuis te plaatsen?

De kosten van een luchtreiniger kan variëren van tientallen tot honderden euro’s. Je hebt modellen die eenvoudig zijn, waarbij alleen de basisfuncties ingesteld zijn. Ook zijn er modellen die geavanceerde functies hebben, waarbij slimme technologie en hoogwaardige filters nodig zijn. Naast de aanschafkosten zijn er kosten voor het vervangen van het filter en natuurlijk het energieverbruik.   

HEPA filters
Voor kleine en grote ruimtes
Door experts geselecteerd
Direct te verkrijgen