HEPA filters
Voor kleine en grote ruimtes
Door experts geselecteerd
Direct te verkrijgen

Luchtbevochtiger voor in slaapkamer

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust komt en oplaadt voor de volgende dag. Daarom is de slaapkamer een ruimte waar het rustig, hygiënisch en comfortabel moet zijn. De luchtkwaliteit in de slaapkamer wordt hierbij vaak vergeten. Een luchtbevochtiger voor in de slaapkamer biedt veel voordelen. Met een luchtbevochtiger kan je namelijk heel makkelijk de luchtvochtigheid reguleren. Lees hier het belang en de voordelen van een luchtbevochtiger voor in de slaapkamer. Klimaatapparatuur heeft een selectie gemaakt van de beste luchtbevochtigers.  

 

Koop de beste luchtbevochtigers

Beste luchtbevochtiger voor slaapkamer

Door een luchtbevochtiger in de slaapkamer te plaatsen, zorg je voor de juiste luchtvochtigheid. Dit draagt niet alleen bij aan comfort, maar kan ook een aantal vervelende slaapproblemen oplossen. Dit zijn de beste soort luchtbevochtiger voor de slaapkamer:

 

  • Verdampingsbevochtiger: Deze luchtbevochtiger verdampt water en verspreid deze in een ruimte door midden van een ventilator. Deze luchtbevochtigers zijn met name geschikt voor grote slaapkamers. Daarbij hebben ze minder onderhoud nodig en zijn lager in energieverbruik. Verdampingsluchtbevochtiger hebben vaak een filter, wat een reinigende werking heeft.
  • Mistluchtbevochtiger: onder mistluchtbevochtiger vallen ultrasone luchtbevochtiger en stoomluchtbevochtigers. Ultrasone luchtbevochtiger gebruiken ultrasone trillingen om water te vernevelen tot mist. Deze zijn beter geschikt voor kleinere slaapkamers. Stoomluchtbevochtigers verwarmen water om stoom te maken, wat ook verspreid als afgekoelde mist. Het voordeel van stoomluchtbevochtiger is dat ze bacteriën doden in dit verwarmingsproces.
  • Hybride luchtbevochtiger: deze types hebben het beste van beide werelden door de functies van een luchtbevochtiger te combineren met de techniek van een luchtreiniger. Deze zijn vaak wel duurder in aanschaf, energieverbruik en vragen meer onderhoud.

Geluidloze luchtbevochtigers tijdens het slapen

Als je gevoelige slaper bent en snel wakker wordt van geluiden, dan is het beste om te kiezen voor een luchtbochtiger die bijna geen geluid maakt. Ook voor het in slaap komen, kan het heel storend zijn om op dat moment afgeleid te worden of door omgevingsgeluiden geïrriteerd te raken. Wil je wel de voordelen van een gereguleerde luchtvochtigheid in de slaapkamer maar niet gestoord worden in je slaap, kies dan voor de stilste luchtbevochtiger. Zo profiteer je van een ononderbroken slaap en meer comfort tijdens je de nachtelijke uren. Want ook tijdens je slaap kan je onbewust minder goed uitrusten als er sprake is van storende omgevingsgeluiden.

Waarom luchtbevochtiger in slaapkamer plaatsen?

Veel mensen weten niet dat slaapproblemen kunnen ontstaan door een te droge lucht in de slaapkamer. Waarom zouden mensen een luchtbevochtiger in de slaapkamer plaatsen in plaats van het raam open zetten? In de zomer is het vaak ook geen probleem, maar wel in de wintermaanden. Dan worden er geleidelijk minder ramen open gezet en gaat de verwarming omhoog. Ongemerkt resulteert dit langzaam in een veel te droge lucht in huis. Een te droge lucht en veel stofophoping heeft vervelende gevolgen. Het zorgt namelijk voor uitdroging en irritatie: je huid droogt uit en je krijgt hierdoor jeuk of een trekkend gevoel. Daarbij zorgt het voor droge ogen, lippen en een droge keel. Een te droge lucht kan er zelfs voor zorgen dat het vocht uit je luchtwegen te snel verdampt. Als je al last heb van allergieën, astma of andere ademhalingsproblemen, dan zouden deze kunnen verergeren. Slijmvliezen moeten namelijk altijd een beetje vochtig blijven, met te droge lucht droge ze uit en ga je hoesten, niezen of snurken. Het proberen in slaap te komen met een verstopte neus gaat moeilijk. Daarbij heeft jouw partner waarschijnlijk enorm last van de geluiden die je produceert en zal ook een minder goede nachtrust krijgen.

HEPA filters
Voor kleine en grote ruimtes
Door experts geselecteerd
Direct te verkrijgen