HEPA filters
Voor kleine en grote ruimtes
Door experts geselecteerd
Direct te verkrijgen

HEPA-luchtreiniger kopen

Luchtreiniger met HEPA-filter kopen?  Wil jij gezond klimaat creëren in de  huiskamer, slaapkamer of kantoor? Dan ben je bij Klimaatapparatuur.nl aan het juiste adres. Wij adviseren de beste HEPA-luchtreinigers die op de markt zijn.

Met dit type-filter kan je ervan uitgaan dat de ook de fijnste stofdeeltjes en nare geurtjes uit de lucht worden verwijderd. Ideaal dus voor ruimtes waar weinig tot geen ventilatie is en als je ’s nachts om welke reden dan ook je ramen liever gesloten houdt, maar ’s ochtends in een frisse kamer wakker wil worden.

Beste HEPA luchtreinigers

Met een HEPAluchtreiniger minder stof in huis?

Eén van de belangrijkste redenen dat mensen een luchtreiniger willen aanschaffen is om stof in huis tegen te gaan, maar helpt een luchtreiniger ook daadwerkelijk tegen minder stof?

Vooropgesteld, minder stof in de lucht betekent een verbetering van de luchtkwaliteit in huis. Het tegengaan van stof in de lucht helpt dus bij het creëren van een gezondere leefomgeving in huis. Naast het regelmatig handmatig schoonmaken van ruimtes in huis, is het aanschaffen van een antistof apparaat geen overbodige luxe voor plekken die lastiger handmatig schoon te maken zijn en voor ruimtes in het algemeen. 

Tips bij het gebruik van een luchtreiniger met HEPA-filter voor minder stof in huis:

1. Controleer de filter om de zoveel tijd 

Op de markt zijn verschillende type luchtreinigers beschikbaar. Luchtreinigers die werken met een filter zijn het makkelijkst te controleren op stof vermindering, omdat de HEPA-filter in de luchtreiniger een los onderdeel is die je na een tijd moet vervangen. Check na een paar dagen/weken of er in de filter stof zit. Zit er stof in de filter? Dan kan je ervan uitgaan dat het apparaat werkt en je een juiste aankoop hebt gedaan. 

2. Zet de luchtreiniger aan tijdens het schoonmaken en/of opruimen van een ruimte 

Tijdens het schoonmaken en opruimen van een kamer komt een hoop stof vrij. Door op die momenten de luchtreiniger aan te zetten voorkom je dat het stof dat vrijkomt meteen terecht komt op het interieur of op andere plekken. 

Welke HEPA-luchtreiniger kopen?

Het kopen van een luchtreiniger wordt meestal beslist op basis van de product specificaties. HEPA-luchtreinigers zijn er in verschillende soorten en maten. De meest geschikte HEPA-luchtreiniger kan je het beste kiezen op basis van de ruimte die jij structureel wil zuiveren van stof. Een woonkamer is doorgaans groter dan een slaapkamer, dus heb je een apparaat nodig die meer vierkante meter kan bestrijken. Aan de andere kant heb je voor kleine kamers genoeg aan kleine luchtreinigers, die in de meeste gevallen goedkoper zijn. 

Denk daarom vooraf na over de plekken waar je luchtreinigers wil zetten en bereken daarna de grootte van de ruimtes. Selecteer daarna luchtreinigers die passen bij de omvang van de kamers. Kijk bij de productinformatie naar de vierkante meters die de apparaten kunnen reinigen. Op deze manier kom je uiteindelijk bij relatief goedkope luchtreinigers uit, want je voorkomt dat je apparaten koopt die duurder zijn dan nodig is. 

HEPA filters
Voor kleine en grote ruimtes
Door experts geselecteerd
Direct te verkrijgen